Crowdfunding voor onderhoud buurtAED Brunssum

foto: Rense Boersma
Gepubliceerd op 11/05/2023 om 09:25
Laatst bewerkt op 11/05/2023 om 11:23

Rense Boersma uit Brunssum is een crowdfunding actie gestart om de onderhoudskosten van een automatische externe defibrillator (AED) te kunnen betalen. Dat is een apparaat om een persoon met een hartstilstand te kunnen reanimeren.

Die AED is vijf jaar geleden ook via zo'n actie aangeschaft omdat die volgens  Boersma nodig was in de Maastrichterstraat waar hij woont. "Als er een noodgeval was moest ik via een aantal smalle straatjes, midden in een wijk zijn. Aangezien bij een hartstilstand elke seconde telt duurt dat te lang", zegt Boersma.

De strategische plekken waar openbare AED's opgehangen worden bepaalt en bekostigt de gemeente. Volgens de gemeente was de dekking voldoende en daarop besloot Boersma via crowdfunding geld op te halen om zo'n defibrillator te kunnen aanschaffen en aan zijn gevel te hangen. Dat lukte en het apparaat kon in de afgelopen vijf jaar meer dan 10 keer ingezet worden.

Nu is dus de crowdfunding gestart voor de onderhoudskosten voor de komende vijf jaar. Het gaat om een bedrag van 575 euro. Op dit moment is eenderde van het bedrag binnen. Meer informatie en doneren kan hier op servicebuurtaed.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties