Crowdfunding voor 'bijzondere' broodjeszaak

Foto: Facebook BAM
Gepubliceerd op 21/02/2021 om 10:21
Laatst bewerkt op 21/02/2021 om 10:57

Rick Prumpeler is een crowdfunding gestart voor de noodlijdende lunchroom en dagbesteding BAM brood en meer aan de Heerlense Geleenstraat die van plan is de deuren op 1 maart te sluiten. In deze zaak werkt personeel met een beperking. 

Grootste oorzaak voor de financiële problemen van BAM is de coronacrisis. "Een jaar lang elke dag leven in onzekerheid, bang dat het allermooiste plekje dat voor mij en zo veel jongeren als een tweede thuis voelt ,als sneeuw voor de zon zou verdwijnen. Iedere cent is omgedraaid en al het spaargeld erin gestopt", vertelt eigenaresse Chrissy. 

"Alleen de beloofde steun vanuit de overheid blijft uit. Wij zijn al drie jaar aan het proberen om de dagbesteding via Stand-by, onderdeel van gemeente Heerlen, van de grond te krijgen. We hebben ons aan alle voorwaarde gehouden en keurig alle papier werken ingediend en toch konden wij ons als kleine onderaannemer niet aansluiten." 

"Ik kan dit dan ook niet langer meer volhouden en heb met heel veel pijn in mijn hart en verdriet moeten besluiten om te stoppen met BAM. Het zijn voor mij en mijn Talentjes hele zware en emotionele tijden en wij hopen dan ook dat jullie begrijpen dat wij echt niet anders kunnen. 
Per 1 Maart stoppen wij definitief. In de komende 2 weken ben ik vooral bezig met het goed afsluiten met mijn lieve talentjes. 

Heerlenaar Rick Prumpeler legt zich hier echter niet bij neer en heeft zich de problematische situatie van BAM aangetrokken. "Jaren heeft Chrissy  zich ingezet voor de zwakkere in de arbeidsmarkt en maatschappij, dag en nacht heeft ze gewerkt met haar talentjes. Dit kan natuurlijk niet en ik wil een beroep doen op een ieder om een steentje bij te dragen." 

Gemeenteraadslid Roel Leers van partij Hart-Leers heeft het college van Heerlen inmiddels een lange lijst aan vragen, ingezien door ZO-NWS, gesteld over deze kwestie. 

https://getfunded.nl/campagne/14736-help-bam-brood-en-meer

 

Advertenties