Crisisopvang Oekraïners Kerkrade krijgt langzaam vorm

Foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 2/02/2024 om 08:24
Laatst bewerkt op 2/02/2024 om 08:36

De crisisopvang voor Oekraïense vluchtelingen op het terrein aan de Hammolenweg in Kerkrade krijgt langzaamaan steeds meer vorm. De eerdere geplande opening voor 8 januari is dan wel niet gehaald, maar nu wordt gestreefd naar een zo snel als mogelijke startdatum.

Eerst moest, sinds 20 november afgelopen jaar, het weiland geschikt gemaakt worden voor bebouwing. Dit is inmiddels gerealiseerd en verschillende woonunits zijn al geplaatst. Auto's van (bouw)bedrijven rijden af en aan om de crisisopvang gereed te krijgen. 

De opvang wordt in fases in gebruik genomen en er worden in totaal 78 wooneenheden gebouwd. Daarin kunnen maximaal tweehonderd mensen uit Oekraïne tijdelijk verblijven tot er een structurele opvangplek voor ze is. De opvang in Kerkrade blijft maximaal twee jaar in gebruik.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties