Crescendo: korentreffen mag vervolg krijgen

foto © ZO-NWS | Henk Smeets
Gepubliceerd op 20/10/2022 om 10:14
Laatst bewerkt op 20/10/2022 om 10:27

Als het aan Gemengd Koor Crescendo uit Doenrade ligt mag het korentreffen een vervolg krijgen. Afgelopen weekend werd dat voor eerst gehouden in het kader van het 75-jarig jubileum van Crescendo.

De belangstelling onder de koren uit Beekdaelen was zo groot dat het evenement over twee avonden gespreid moest worden. Zeven koren stonden op het podium van een tot de laatste stoel gevulde zaal van de Gasterie Dobbelsteyn. Onderlinge verbondenheid en saamhorigheid tussen de koren was de inzet van het korentreffen.

"Dat volgens ons de enige manier om de verbinding en samenwerking te realiseren tussen de 15 dorpskernen", vindt Crescendo. Samenwerking en verbinding is volgens Koornetwerk Nederland de enige manier om te overleven en samen de toekomst in te gaan. "Wij zouden de verenigingen en het gemeentebestuur van Beekdaelen willen uitdagen na te denken over een passend project om gezamenlijk uit te voeren."

Op zondag 20 november is de laatste activiteit van Crescendo in het kader van het jubileumjaar. Dan is er een galaconcert in de kerk in Schinnen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties