Coronabekeuring in Duitsland gehad? Meld het aan ZO-NWS

Gepubliceerd op 16/04/2021 om 10:39
Laatst bewerkt op 16/04/2021 om 11:39

Er bestaat nog steeds verwarring over het (door)reizen naar Duitsland in verband met de coronamaatregelen. Van Schinveld naar Sittard via de kortere route Hillensberg of van Brunssum naar Koningsbosch via Duitsland zou mogelijk zijn maar op sociale media bericht men over diverse bekeuringen door de Duitse politie.

De Bundespolizei laat in een telefoongesprek met ZO-NWS weten niets over bekeuringen te weten en dat doorreizen gewoon mogelijk is. "Wij geven alleen de informatie door als wij overtredingen constateren want wij mogen hiervoor geen bekeuringen uitschrijven. Dat mag alleen het Ordnungsambt (handhaving) en de politie van de Kreis Heinsberg", aldus de persvoorlichter.

De politie van de Kreis Heinsberg speelt de bal terug en liet onlangs aan ZO-NWS weten dat de Bundespolizei verantwoordelijk is. 

Heeft u onlangs een bekeuring gekregen voor (door)reizen in Duitsland? Laat het ons, eventueel met een foto van de bekeuring, weten via redactie@zo-nws.nl. 

De Euregio-Maas Rijn heeft nu een site ontwikkeld waarop te zien is onder welke omstandigheden en op welke voorwaarden de euregio-inwoners de grenzen kunnen passeren maar daar wordt geen melding gemaakt over wie eventuele bekeuringen kan en mag uitschrijven.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties