Contra-expertise in zaak dode baby Brunssum

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 11/02/2020 om 16:48
Laatst bewerkt op 18/01/2021 om 09:08

 

Deskundigen zijn in de strafzaak van de in Brunssum in 2017 overleden baby Fabian bezig met een contra-expertise. Dit om te kijken hoe volgens hen het kind om het leven is gekomen.

 Dat gebeurt op verzoek van de advocaten van de verdachte oppasouders.
 
De man en de vrouw hebben tot op heden altijd ten stelligste ontkend iets met de dood van de vijf maanden oude baby te maken te hebben gehad. Uit onderzoek van het NFI is eerder gebleken dat Fabian overleed aan een hersentrauma, maar over de precieze toedracht zitten het OM - dat uitgaat van toegepast geweld - en de verdediging niet op één lijn.
 
Vandaar ook de bovengenoemde contra-expertise door deskundigen die opnieuw naar deze zaak en het bijbehorende onderzoek kijken. Tijdens een regiezitting dinsdag wilde de officier van justitie dat de verdachte oppasvader weer de cel in moest, maar de rechtbank ging hier niet in mee. De eveneens verdachte oppasmoeder blijft eveneens op vrije voeten.
 
De inhoudelijke behandeling van deze zaak zal pas in een later stadium gaan plaatsvinden. Een precieze datum is nog niet bekend.
 
 


weerfoto februari

 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties