Concert carillon en piano op dak gemeentehuis Brunssum

foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 3/05/2023 om 09:34
Laatst bewerkt op 3/05/2023 om 09:42

Frank Steijns geeft op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, een concert in Brunssum.

Om 12.00 uur speelt hij op het carillon op het gemeentehuis een medley van liedjes uit de tijd van de bevrijding, onder meer van Vera Lynn en Glenn Miller. Hij wordt daarin begeleid door Brunssumer Ward Vlasveld op de piano.

Steijns is stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert. Daarnaast speelt hij viool in het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu. Sinds 2015 is hij pianist in het Maastrichts Salon Orkest. Ward Vlasveld is ook verbonden aan het orkest van Rieu, waar hij de synthesizer bespeelt.

Voor Frank Steijns heeft het bespelen van het carillon van Brunssum een emotionele betekenis. Precies 50 jaar geleden, in mei 1973, was het zijn vader die het eerste concert gaf op het carillon van Brunssum.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties