Commissie Brunssum adviseert bezwaarschrift tegen energiestrategie naast zich neer te leggen

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 25/11/2021 om 09:48
Laatst bewerkt op 25/11/2021 om 10:49


De bezwaarschriftcommissie van de gemeente Brunssum adviseert de raad een bezwaarschrift van de Stichting Behoud Leefmilieu Limburg tegen de Regionale Energiestrategie naast zich neer te leggen. 

Dat blijkt uit een raadsvoorstel dat binnenkort door de gemeenteraad behandeld wordt. 

De stichting zou het bezwaarschrift niet volgens de juiste kanalen ingediend hebben. De gemeente heeft daarop een brief naar de stichting gestuurd met de vraag voor 1 september per brief te reageren om het bezwaarschrift alsnog op de juiste manier in te dienen. Medio september was er nog geen reactie van de stichting.

Volgens de stichting zou de Regionale Energiestrategie (RES 1.0) niet voldoen aan het Verdrag van Aarhus. Daarin zijn regels vastgelegd over de toegang tot informatie, inspraak in besluitvorming en toegang tot de rechter over milieu-aangelegenheden. Daarnaast zou de RES niet voldoen aan Europese richtlijnen, de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur en de Wet Openbaarheid Bestuur. 

Tijdens de raadsvergadering komende dinsdag zal de gemeenteraad van Brunssum stemmen over het advies. Het kan het advies van de commissie dan alsnog naast zich neerleggen en het bezwaarschrift toch inhoudelijk behandelen.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties