College Heerlen wil extra maatregelen om inwoners met energierekening te helpen

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 7/10/2022 om 13:34
Laatst bewerkt op 7/10/2022 om 13:42

Het college van de gemeente Heerlen wil extra maatregelen nemen om inwoners te helpen met hun energierekening. De gemeenteraad stemt 19 oktober over een voorstel om de groep inkomens tussen 120 en 130 procent van de bijstandsnorm ook de energietoeslag van 800 euro uit te keren. 

Huishoudens die eerder 800 euro energietoeslag hebben ontvangen, krijgen deze week daar bovenop 500 euro uitbetaald. In juli heeft het kabinet besloten het eerdere bedrag op te hogen naar 1.300. Het betreft de huishoudens met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. 

Daarnaast wil het college ook de inwoners die niet in aanmerking komen voor de energietoeslag, omdat ze niet aan de voorwaarden voldoen, extra ondersteunen. Om die reden worden de regels rondom individuele bijzondere bijstand voor de energiekosten aangepast. De inkomensgrens hiervan wordt opgetrokken tot 130 procent van de bijstandsnorm. Hierdoor kunnen meer inwoners een vergoeding voor hoge energiekosten krijgen vanuit de bijzondere bijstand.

Inwoners die eerder een afwijzing op hun aanvraag energietoeslag hebben ontvangen, op basis van een te hoog inkomen, krijgen automatisch een herzieningsbesluit. Zij hoeven niet opnieuw aan te vragen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties