College Brunssum: 'Woningcorporaties moeten meer zonnepanelen plaatsen'

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 21/11/2022 om 10:07
Laatst bewerkt op 21/11/2022 om 10:09

Het college van de gemeente Brunssum wil dat woningcorporaties meer zonnepanelen gaan plaatsen. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de SP over het plaatsen van zonnepanelen op daken van woningcorporaties. 

De SP verwees naar de gemeente Den Haag waarbij panden in het bezit van woningcorporaties voorzien worden van zonnepanelen. 

Het college geeft aan ook in Brunssum in gesprek te willen gaan over een soortgelijk plan. Vooralsnog blijven de ambities van woningcorporaties beperkt tot het plaatsen van enkele honderden zonnepanelen per jaar. "Het is van groot belang dat er een versnelling plaatsvindt", schrijft het college. Dat is niet alleen goed voor de duurzaamheid van de gemeente maar ook voor de energierekening van huurders. 

Omdat soortgelijke projecten als die in Den Haag ook elders in Nederland succesvol zijn is het college bereid verder onderzoek te doen. Omdat veel woningcorporaties in de regio in meerdere gemeenten actief zijn, wordt er wel geprobeerd om de inspanningen te bundelen met andere Parkstad gemeenten. 

Ook wordt er op landelijk niveau gewerkt aan de versterking van het initiatiefrecht van huurders. Daarmee zou het voor huurders makkelijker moeten worden om actie te ondernemen om hun woning te verduurzamen. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties