College Beekdaelen wil 450.000 opzij leggen om energiearmoede te bestrijden

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 5/10/2022 om 16:53
Laatst bewerkt op 5/10/2022 om 16:59

Het college van Beekdaelen wil 450.000 euro opzij zetten om de energiecrisis aan te pakken. Het geld moet inwoners op lokaal niveau waar mogelijk en nodig ondersteunen. 

In de reserve corona die bedoeld was om corona en de gevolgen daarvan te bestrijden is op dit moment nog een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar. De beoogde 450.000 euro moet daar vandaan komen. Het resterende bedrag is volgens het college vooralsnog toereikend wanneer nieuwe coronamaatregelen nodig zijn. 

De gemeente wil aan de slag met een aantal energiebesparende maatregelen om energiearmoede te bestrijden. Wanneer de raad met de begroting, en daarmee het opzijzetten van de 450.000 euro, instemt kan het college aan de slag. 

Door de toegenomen inflatie en de hogere energieprijzen komen steeds meer huishoudens in de financiële problemen. Op Europees en nationaal niveau worden al maatregelen genomen. Het beoogde bedrag dat het college opzij wil leggen moet ook op lokaal niveau een verschil maken. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties