College Beekdaelen bezoekt JFC

foto: JFC
Gepubliceerd op 12/04/2023 om 09:52
Laatst bewerkt op 12/04/2023 om 10:02

Burgemeester Eric Geurts is samen met zijn wethouders en gemeentesecretaris op bezoek geweest bij het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum.

De Nederlandse brigadegeneraal Ronald Rietbergen verwelkomde de gasten uit Beekdaelen. Het gezelschap kreeg uitleg over de rol, taken en verantwoordelijkheden van het JFC hoofdkwartier, zoals het handhaven van de vrede in ons deel van Europa, maar ook in de drie Baltische staten, Polen, Hongarije en Slovakije.

Het NAVO-hoofdkwartier is in Brunssum terechtgekomen, nadat de Franse president de Gaulle midden jaren ’60 met Frankrijk uit de militaire tak van de NAVO stapte. Het gevolg was dat alle NAVO-hoofdkwartieren Frankrijk op korte termijn moesten verlaten. In diezelfde periode startte in de toenmalige oostelijke mijnstreek de sluitingsoperatie van de twaalf steenkolenmijnen.

De nationale en provinciale overheid was naarstig op zoek naar alternatieve werkgelegenheid voor de mijnstreek. Men wist het NAVO-hoofdkwartier in Fontainebleau over te halen om naar Brunssum te verhuizen.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties