Coalitievorming bereikt akkoord in Brunssum

Gepubliceerd op 4/06/2022 om 09:09
Laatst bewerkt op 4/06/2022 om 09:46

De Brunssumse fracties PAK, Borger, VVD en PvdA hebben overeenstemming bereikt over de inhoud van het coalitieakkoord 2022– 2026.

"De komende dagen wordt een volgende stap gezet door te verkennen hoe er in deze raadsperiode op de beste manier samengewerkt kan worden tussen politiek en het ambtelijk apparaat en omgekeerd. Deze coalitie opteert voor een nieuwe manier van samenwerken passend bij de huidige tijdsgeest en waar de burger om vraagt", zeggen de informateurs.

Bepalen wie de wethouders worden en hoe de portefeuilles verdeeld worden is de volgende stap.

De fracties PAK, Borger, VVD en PvdA hebben op 24 en 30 mei de inhoud van een coalitieakkoord voor de periode 2022 – 2026 met ambtelijke ondersteuning uitgewerkt. Het conceptakkoord is door elke fractie met de achterban besproken. "De daaruit naar voren gekomen opmerkingen zijn op 3 juni  in gezamenlijkheid besproken en verwerkt. De vier partijen hebben vervolgens naar elkaar uitgesproken dat er overeenstemming is over de inhoud van het coalitieakkoord."  

"De komende dagen willen de fracties bespreken op welke wijze een nieuwe manier van samenwerken voor de komende periode ingericht kan worden. Daarvoor vindt ook een gesprek met de ambtelijke organisatie plaats. De fracties willen op 10 juni tot finale overeenstemming komen", aldus de informateurs.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties