COA wil noodopvang Schinnen langer openhouden

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 28/09/2022 om 12:11
Laatst bewerkt op 28/09/2022 om 14:16

Het COA gaat de gemeente Beekdaelen vragen in gesprek te gaan over de mogelijkheden om de noodopvanglocatie op de oude legerbasis in Schinnen langer open te houden. 

Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) tegenover ZO-NWS. 

De gemeente wil op dit moment de noodopvang begin november sluiten. Onlangs gaf een meerderheid van de partijen nog aan achter die beslissing te staan, ondanks de toegenomen druk op opvanglocatie Ter Apel. 

Lees ook: Raad Beekdaelen zegt bij voorbaat nee tegen verlenging noodopvang

Het COA wil met de gemeente in gesprek om te kijken of de locatie langer gebruikt kan worden. De precieze termijn waarmee het COA het gebruik van het terrein wil verlengen is nog onduidelijk. De gesprekken met de gemeente moeten dat verhelderen. 

Tijdens de raadsvergadering van 4 oktober ligt ook een motie voor van GroenLinks en de PvdA voor. De partijen roepen de gemeente op om de sluiting van de vluchtelingenopvang te heroverwegen en met omwonenden in gesprek te gaan. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties