COA moet plan uitbreiding AZC Sweikhuizen herzien

foto: iStock
Gepubliceerd op 11/05/2023 om 07:56
Laatst bewerkt op 11/05/2023 om 11:23

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) moet de uitbreidingsplannen van AZC Moorheide in Sweikhuizen noodgedwongen aanpassen. Het COA wil 150 extra plekken realiseren voor asielzoekers maar zegt dat niet voor elkaar te krijgen.

Dat komt onder meer door een gasleiding die verplaatst zou moeten worden. Ook de huidige stikstofnormen kunnen voor problemen zorgen. Bovendien moet een aantal bomen gekapt worden voor de tijdelijke uitbreiding terwijl niet duidelijk is of de permanente uitbreiding er ook daadwerkelijk komt.

In een brief aan de gemeente laat het COA weten dat waarschijnlijk maar de helft van het beoogde aantal uitbreidingsplekken gerealiseerd kan worden. Daartoe wordt een nieuw plan uitgewerkt dat minder ingrijpend is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties