Clubicoon Ger Senden teleurgesteld over brief fans met oproep vertrek Roda-topman

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 25/06/2021 om 15:11
Laatst bewerkt op 25/06/2021 om 17:40

Clubicoon Ger Senden van Roda JC is teleurgesteld over de actie van meerdere supportersverenigingen van de Kerkraadse club die in een brief eisen dat raad van commissarisen-voorzitter Joop Janssen moet opstappen. In een openhartig interview met ZO-NWS legt hij uit waarom. “Dit is niet de goede weg, hier distantieer ik me van.” 

In desbetreffend schrijven, ook in bezit van ZO-NWS, spuien supporters forse kritiek aan het adres van RvC-preses Janssen, die deze functie sinds vorig jaar in het Parkstad Limburg Stadion vervult. Hem wordt in de brief van verschillende supportersgremia onder meer het verwijt gemaakt dat hij te veel op eigen houtje zou acteren, op de stoel van de algemeen directeur zou zitten en dat hij mogelijke buitenlandse investeerders buiten de deur houdt.

“Wat is het doel van die supportersverenigingen nu geweest vraag ik me af?” briest voormalig verdediger en oud-teammanager Senden. “Waarom doe je dit middels een brief naar een vooraanstaand persoon als Jos Som toe, eist dan ook nog dat een RvC-voorzitter moet opstappen én lekt die brief dan ook nog naar de media?!” 

De Kerkradenaar zucht. “Dit is én blijft het probleem van Roda JC: iedereen wil wat te vertellen hebben. Dit veroorzaakt alleen maar meer onrust weer. Er is dus nog steeds niks veranderd bij Roda. Je kunt toch niet op basis van wat geruchten oproepen tot het vertrek van de voorzitter van de raad van commissarissen Joop Janssen”, legt Senden, die mede namens nog een aantal oud-spelers spreekt, uit.

“Dit is echt een verkeerde actie geweest. Hier distantieer ik me samen met een nog een aantal mensen van. Er zullen wel fans zijn die het niet leuk vinden wat ik hier nu zeg, maar dat interesseert me niet. Hoe denk je dat funders als Roger Hodenius en Stijn Koster, die de club toch gered hebben op financieel gebied, hier wel niet over denken? Voor hetzelfde geld zeggen die dadelijk: ‘Daar begint het gerotzooi met de supporters weer’ en stappen ooit op. En potentiële sponsors zitten hier natuurlijk ook zeker niet op te wachten.”

Senden is ziedend. “Als mensen zorgen hebben over de club Roda JC dan snap ik dat, maar dan kun je toch ook via bijvoorbeeld een tussenpersoon stichtingsvoorzitter Jos Som benaderen en hem fatsoenlijk vragen wat er precies aan de hand is. Dan hou je dat intern en ligt niet alweer alles op straat. Ik heb zelf contact gehad met Som en ook daar mijn uitleg gegeven", vervolgt de voormalig rechtsback van de Kerkraadse club. 

De voormalig aanvoerder wil op zijn beurt ook kritisch zijn over het communicatieve beleid van Roda JC, zo benadrukt hij. Senden doelt daarmee op de kritiek op algemeen directeur Martijn Wismans die verweten wordt beter te moeten communiceren, transparanter te zijn over wat er zich zoal binnen de club afspeelt. Het woord ‘transparantie’ is immers veelvuldig benoemd toen de Phoenix-groep in Roda stapte.

Saillant detail: Roda JC speelt komende dinsdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen amateurtweedeklasser LHC in Eygelshoven. De club waar Ger Senden trainer is. 

 

Advertenties