ChristenUnie wil Brunssumse gemeenteraad in

Foto © ZO-NWS | Christenunie
Gepubliceerd op 9/06/2021 om 16:47
Laatst bewerkt op 9/06/2021 om 17:18

De ChristenUnie gaat in Brunssum meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Het is de eerste keer dat de partij zich in deze gemeente verkiesbaar stelt. 

Lijsttrekker Frans Visscher (36) heeft zich in Zaanstad en Eindhoven eerder al voor de ChristenUnie ingezet. Nu hij zo'n zes jaar in Brunssum woont wil hij dat ook hier gaan doen. "Veel christenen zijn binnen hun kerk bezig en ik wil me juist buiten de kerk voor Brunssum inzetten", aldus Visscher. 

De partij heeft een kleine fractie opgericht die aan de kieslijst en het verkiezingsprogramma werkt. Hoofdthema's worden in ieder geval het Gezin en de Jeugd. Zo valt het Visscher op dat echtscheidingen steeds vaker plaatsvinden. "Ik denk heel praktisch. Brunssum heeft in de vorige vergadering gezegd; we gaan een trouwgemeente worden. Ik zou graag dezelfde inzet zien om huwelijken te behouden. De vraag is wat een gemeente daar aan kan doen natuurlijk, maar de gemeente kan er wel over nadenken."

Hoewel er altijd een basis van ChristenUnie-leden aanwezig is geweest in Brunssum, heeft de partij nog nooit meegedaan aan de lokale verkiezingen. Volgens Visscher komt dat doordat niemand daadwerkelijk lijsttrekker wilde zijn. Daar is nu in ieder geval verandering in gekomen. 

Reclame

Advertenties