Chauffeur drugszaak Peter van D. nu in cel voor smokkel Weert

Gepubliceerd op 7/09/2022 om 13:19
Laatst bewerkt op 7/09/2022 om 13:23

Lambert V. uit Hoensbroek, medeverdachte in het drugsproces tegen topcrimineel Peter van D. uit Schinveld, zit nu vast in een andere zaak. Hij wordt verdacht van het transporteren van drugsgrondstoffen in Weert. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS.

V. zit achter slot en grendel in verband met deze nieuwe zaak tegen hem, nadat hij eerder was vrijgelaten in het grote onderzoek tegen onder andere Peter van D. Hierin wordt Lambert V. ervan verdacht in maart vorig jaar een busje met een grote partij MAPA voor de productie van amfetamine te hebben bestuurd. V. werd hierbij op heterdaad betrapt.

Volgens het Openbaar Ministerie ging de Hoensbroekenaar na zijn vrijlating echter opnieuw in de fout. In Weert zou hij in februari dit jaar wederom betrokken zijn geweest bij het transporteren in een busje van grondstoffen voor drugsproductie.

Het inhoudelijke proces tegen drugsbaron Peter van D., die zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan internationale drugssmokkel, Lambert V., de voortvluchtige Rudy G. en Eindhovenaar A. begint op 13 september en duurt drie dagen. Lambert V. zal hierin ook moeten terechtstaan in de nieuwe Weerter drugszaak.
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties