Centraal Tuchtcollege: blijvend beroepsverbod voor Brunssumse huisarts

foto: iStock
Gepubliceerd op 11/06/2024 om 09:19
Laatst bewerkt op 11/06/2024 om 09:55

De Brunssumse huisarts Sebastiaan Van P. (55) die vastzit voor verkrachting van vier patiënten, is een blijvend beroepsverbod opgelegd. Dit vanwege herhaald seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag maandag besloten tijdens het beroep in deze kwestie.  

In april had het Regionaal Tuchtcollege in eerste aanleg ook al een beroepsverbod opgelegd aan Van P. Dit na een klacht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op basis van zeven meldingen van grensoverschrijdende gedrag door de huisarts.

In de strafzaak werd hij in maart dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar cel en een beroepsverbod van veertien jaar voor seksueel misbruik van vier patiënten. Volgens het Centraal Tuchtcollege is het ook 'aannemelijk dat sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag'.

Van P. is geschrapt uit het zogeheten BIG-register en mag hier ook nooit meer opnieuw ingeschreven worden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties