Celstraf en tbs geëist tegen stalker Heerlense advocaat

foto: iStock
Gepubliceerd op 8/04/2024 om 10:03
Laatst bewerkt op 8/04/2024 om 10:40

Justitie wil dat de man die verdacht wordt van het vier maanden lang stalken van een advocaat uit Heerlen, tien maanden celstraf en tbs met voorwaarden opgelegd krijgt. 

Ook moet hij van het Openbaar Ministerie (OM) een contactverbod met de Heerlense advocaat en een locatieverbod voor de buurt van diens kantoor krijgen, zo is door de aanklager geëist in de rechtbank van Den Bosch. 

"Met aftrek van de tijd die deze verdachte al in voorarrest heeft gezeten, kan hij heel snel op worden genomen in een kliniek. Want het is zaak dat hij heel snel hulp gaat krijgen", zegt de gestalkte Heerlense advocaat in een reactie op de eis tegen ZO-NWS. 

De stalking vond plaats van februari tot begin juni vorig jaar. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd op 5 juni opgepakt. Hij is de ex-partner van een vrouw die door de advocaat wordt bijgestaan in meerdere procedures.

Het stalken begon met 's morgens bellen, vaak wel tien keer achter elkaar. Daarna breidde dit zich uit met tientallen appjes op dreigende toon, mails, videobellen en berichten met daarin video's.

Voor de betreffende Heerlense advocaat was de maat vol toen hij een foto kreeg van de verdachte waarop een vrouw met een kind stond met de tekst 'als dit jouw kind is, dan weet je wat er met haar gaat gebeuren'.

De advocaat nam na het ontvangen van dit bericht meteen contact op met een officier van justitie en deed nog diezelfde dag aangifte van de langdurige stalking. In het onderzoek naar het stalken is door politie en justitie veel moeite gedaan om de gezochte verdachte te traceren. Onder andere zijn telefoon werd afgetapt.

De rechtbank in Den Bosch doet over twee weken uitspraak. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties