Celstraf en taakstraffen geëist tegen ex-topmannen Roda JC

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 14/12/2021 om 19:10
Laatst bewerkt op 14/12/2021 om 19:22

Ton Caanen, voormalig topman van Roda JC, moet als het aan justitie ligt zes maanden de cel in wegens hypotheekfraude en belastingontduiking.

Het OM wil daarnaast dat ex-topman Hessel Meijer 240 uur en voormalig algemeen directeur van de Kerkraadse club Wim Collard 200 uur werkstraf opgelegd krijgen. Een werknemer van Meijer moet 150 werkstraf aan zijn broek krijgen, als het aan het OM ligt. Dat is dinsdag besproken tijdens een zitting bij de rechtbank in Den Bosch. 

Deze zaak heeft te maken met de aankoop van een villa door Ton Caanen in Spaubeek. Hierbij zou Caanen de bank hebben opgelicht, daarbij volgens justitie geholpen door het duo Meijer en Collard. Ton Caanen zou ook nog de belasting voor 130.000 euro hebben ontdoken. De FIOD deed geruime tijd onderzoek in deze zaak. 

Serge Weening, advocaat van Hessel Meijer, bevestigt bovenstaande eisen van justitie. "Ik heb vrijspraak voor mijn cliënt gevraagd. Meer wil ik verder nu niet zeggen in het belang van cliënt", aldus de Maastrichtse strafpleiter. 

De rechter doet 17 januari uitspraak in deze zaak

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties