CDA Beekdaelen wil geen fusie ambulancediensten

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 26/01/2022 om 13:32
Laatst bewerkt op 26/01/2022 om 13:39

Het CDA Beekdaelen wil niet dat de ambulancediensten van Zuid- en Noord-Limburg privatiseren en fuseren. De partij dient er een motie over in die op 1 februari door de raad besproken wordt. 

Een fusie van de twee diensten zou de invloed van Zuid-Limburgse gemeenten op de diensten volgens de partij verminderen. Daarnaast zou de privatisering van de diensten kunnen leiden tot slechtere zorg. 

In maart 2018 zijn de twee Limburgse ambulancediensten een traject gestart om samenwerking te verkennen. Daarop volgde een onderzoek dat concludeerde dat een fusie de meest effectieve manier was om de slagkracht en kwaliteit van de ambulancezorgverlening te waarborgen.

Lees ook: SP Brunssum wil geen fusie Limburgse ambulancediensten

De SP in de gemeente Brunssum heeft een soortgelijke motie ingediend. De motie wordt woensdagavond door de gemeenteraad van Brunssum besproken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties