Carnavalsschilderij geveild voor ‘geweldig bedrag’

Gepubliceerd op 29/01/2021 om 11:07
Laatst bewerkt op 29/01/2021 om 12:55

Het schilderij ‘Want Vastelaovend Viere Veer Same’ van Esther Ziher-Ginczinger ging middernacht voor een bedrag van 2277 euro onder de hamer.Het schilderij werd gemaakt, omdat de initiatiefnemers van Vastelaovesvierder in Broenssem op zoek waren naar een ontwerp voor een carnavalsposter. De Brunssumse kunstenares bood zich aan om het werk te maken.

“De laatste vier minuten van de veiling zijn ontzettend spannend geweest”, zegt Esther. “Het leek wel een wedstrijd. De bieders boden écht tegen elkaar op.” Een paar secondes voordat de veiling sloot, sloeg Sjef Driessen toe met het winnende bod. Ook het gemeentebestuur van Brunssum deed een poging om het doek te bemachtigen.

Dat Driessen aan de haal gaat, komt niet als een verrassing. Dat hij zelf in 2009 met de scepter zwaaide en als stadsprins regeerde over Brunssum is dan ook de voornaamste reden dat hij in het bezit wilde komen van dit kunstwerk. “Deze ga ik thuis trots ophangen. Het krijgt een prominente plek in de woonkamer”, laat de oud-prins weten. “De rest van het jaar zal het een plekje krijgen op mijn kantoor, maar tijdens de carnavalsdagen keert het terug in huis om ons te herinneren aan dit rare jaar”, besluit Driessen.

Rayvano Oosting van Vastelaovesvierder in Broenssem kan zijn geluk niet op. “Het is geweldig om te zien dat het zo leeft, zowel binnen als buiten de gemeente. Het enthousiasme dat deze actie te weeg brengt, zie je terug in de strijd op de veiling.” Inmiddels is de poster te verkrijgen op zes afhaallocaties in de gemeente Brunssum. “Er zijn zo’n 4000 exemplaren afgedrukt en daar is er nu ongeveer de helft van over. Het loopt best wel hard.” Bij het afhalen kunnen mensen een vrijwillige bijdrage achterlaten. Dat bedrag dat bedrag komt ten goede van alle optochten in de gemeente Brunssum.

Van de 2277 euro die het schilderij oplevert gaat de helft naar het Glazen Huis Brunssum, dat in actie komt voor de ‘natte horeca’. 300 euro wordt gedoneerd aan het Kinjer Optoch Kommitee. De rest van het bedrag gaat naar de kunstenares om de onkosten te dekken.

Bekijk hier nog een keer de reportage Brunssum krijgt wél Vastelaovesposter

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties