Cameratoezicht tegen jongerenoverlast in Treebeek

Foto: © Gem. Brunssum
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 5/08/2021 om 10:01
Laatst bewerkt op 5/08/2021 om 12:43

De gemeente Brunssum heeft donderdag de Markt in Treebeek voorzien van cameratoezicht om de jongerenoverlast tegen te gaan die daar heerst.

Voor deze locatie is gekozen omdat de jeugd vaak op het plein en de naastgelegen speelkuil samenkomt, laat de gemeente aan ZO-NWS weten.

De gemeente kondigde eerder deze week een samenscholingsverbod aan in de Brunssumse wijk. De politie heeft woensdag de jeugd gewaarschuwd dat het verbod vrijdag ingaat. Het samenscholingsverbod duurt minimaal tot 6 september.

Jongeren houden de gemoederen rondom de markt van Treebeek al langere tijd bezig.  Het verkeer wordt tegengehouden en bovendien maakt de jeugd zich schuldig aan vandalisme. Zo werd er door de jongeren een raam van een voordeur ingegooid. Daarnaast werd er onlangs een vrouw uit haar auto getrokken. De jongeren wilden haar autosleutels afpakken, maar gingen op de vlucht nadat een koppel haar kwam helpen.

Alle namen van de rondhangende jeugd zijn bekend bij de gemeente. Daar zitten ook namen tussen die eerder al een gebiedsverbod kregen opgelegd in het centrum van de Parelstad, vanwege overlast.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties