Buurt bezorgd over skaeve huse in Ubachsberg

foto: iStock
Gepubliceerd op 21/03/2024 om 10:07
Laatst bewerkt op 21/03/2024 om 10:18

De bewoning van twee zogeheten skaeve huse in Ubachsberg is vooralsnog uitgesteld tot mei. Eerst moet een ingediend bezwaarschrift afgehandeld worden, schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad van Voerendaal.

Skaeve huse is huisvesting bedoeld voor probleemgevallen. Mensen die niet in een reguliere woonwijk kunnen wonen omdat ze overlast veroorzaken. In Voerendaal zijn twee van dergelijke woningen gepland in de Kerkstraat in de kern Ubachsberg.

Aanvankelijk zouden de woningen vanaf deze maand bewoond worden. Vijf bewoners van één adres hebben daartegen bezwaar gemaakt. Dat wordt binnenkort behandeld in de gemeentelijke bezwarencommissie.

Onder meer de voetbalvereniging RKSVB maakt zich zorgen omdat hun terrein in de nabijheid ligt. Volgens wethouder Harry Coenen wordt daarmee rekening gehouden bij het selecteren van de bewoners. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties