Burgers Beekdaelen steken handen uit de mouwen voor schone buurt

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/01/2022 om 12:11
Laatst bewerkt op 13/01/2022 om 13:17

Bert Janssen en Jolie Reekers uit Puth en Schimmert trekken er samen met hun groepen op uit om hun omgeving van afval te ontdoen. 

Janssen verhuisde, na een tijd in een ander dorp te hebben gewoond, terug naar Puth. Daar ergerde hij zich al snel aan het afval dat hij tegenkwam. "Ik dacht: dit moet ik aanpakken. Ik zette een bericht op Facebook en kreeg reacties van mensen die mee wilden helpen." De oproep leidde tot de oprichting van HOPPA Puth, die drie a vier keer per jaar een opruimdag organiseert. 

Reekers zet zich in om de omgeving in Schimmert schoon te houden. De opruimploeg waar zij lid van is, pakt het iets anders aan. Een twintigtal vaste afvalprikkers heeft daar een aantal straten in het dorp toebedeeld gekregen. Iedere persoon houdt zijn eigen gebied schoon. "Door die structuur kost het opruimen niet veel tijd", aldus Reekers.

Wethouder John Essers is blij met de inwoners die meehelpen zwerfafval op te ruimen. "Het is echt geweldig om te zien hoeveel inwoners meehelpen. Sommigen doen dat tijdens een wandeling, in hun eentje. Anderen in groepsverband, tijdens georganiseerde opruimacties. Dankzij hun hulp wordt er enorm veel extra zwerfafval opgeruimd."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties