Burgemeesters Zuid-Limburg: Horeca en cultuur alleen zaterdag open

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 14/01/2022 om 11:22
Laatst bewerkt op 14/01/2022 om 14:30

Zuid-Limburgse burgemeesters geven horeca en cultuurinstellingen komende zaterdag de ruimte om tussen 10.00 en 20.00 uur hun deuren te openen. Op die manier krijgen ze de gelegenheid om een signaal af te geven over de ernst van hun situatie. 

De burgemeesters hebben begrip voor de onvrede onder ondernemers in hun gemeenten. "Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend", schrijven de burgemeesters. "We zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat."

Het besluit van de burgemeesters komt nadat Haagse bronnen melden dat het kabinet vrijdag besluit niet-essentiële winkels te openen maar horecagelegenheden en de cultuursector gesloten te houden. 

Zaken die hun deuren openen moeten dat wel op een coronaveilige manier doen. Zo moet er 1,5 meter afstand gehouden worden, zijn mondkapjes verplicht en moet het coronatoegangsbewijs getoond worden. 

Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken heeft begrip voor burgemeesters die besluiten even niet te handhaven op ondernemers die de coronaregels overtreden. Wel wijst de minister op de regels die met elkaar afgesproken zijn in het belang van de volksgezondheid. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties