Burgemeesters over 2020: "Blij met wat wel kon"

Gepubliceerd op 29/12/2020 om 16:53
Laatst bewerkt op 29/12/2020 om 17:23

"We waren blij met wat er wel nog kon doorgaan dit jaar". Dat is de gezamenlijke conclusie van de burgemeesters van Beekdaelen, Brunssum en Voerendaal.

In een gesprek met ZO-NWS vertellen de burgemeesters over hun gevoelens met betrekking tot de gebeurtenissen in 2020. Ook spreken ze de hoop en verwachting uit dat 2021 een beter jaar gaat worden.

Burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum kwam meteen na haar installatie als burgemeester in de coronacrisis terecht. "Ik was nieuw, kon geen mensen meer zien, geen inwoners meer spreken en moest meteen aan het werk, wat een jaar".

Eric Geurts van Beekdaelen noemt het een bijzonder jaar. "We begonnen vol hoop aan een nieuw decennium en meteen na de carnaval werden we geconfronteerd met iets waar we nog steeds inzitten".

"Het lijkt een rampjaar te zijn maar er zijn toch ook heel veel dingen goed gegaan", aldus Wil Houben, burgemeester van Voerendaal.

ZO-NWS zendt het gesprek met de drie burgemeesters uit op 31 december en 1 en 2 januari.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties