Burgemeester sluit bedrijfsloods zes maanden na vondst 639 hennepplanten

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 25/05/2023 om 15:09
Laatst bewerkt op 25/05/2023 om 15:53

Burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum gaat een bedrijfsloods aan de Bouwbergstraat voor zes maanden sluiten na de vondst van een forse hennepplantage. Eén man, de huurder van het pand, is als verdachte aangemerkt. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt.

Door een electriciteitstoring op de hoofdkabel van Enexis werden op zaterdag 7 mei in een bedrijfspand in werking zijnde hennepplantages aangetroffen. Bij het betreden van de loods werden drie afzonderlijke kweekinrichtingen met in totaal 639 planten ontdekt.

De elektriciteit werd illegaal van de hoofdkabel afgetapt. Verder werd er ook geconstateerd dat de watermeter uit het leidingnetwerk was verwijderd en het afgenomen water niet op de meter werd geregistreerd.

De loods werd door de eigenaar verhuurd aan een inwoner van Brunssum. Laatstgenoemde is als verdachte in deze zaak aangehouden. Omdat het in deze een bedrijfspand was waar de hennepplantages werden aangetroffen, zal de gemeente overgaan tot sluiting van zes maanden.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties