Burgemeester Roel Wever: begroting is plakken van pleisters

Gepubliceerd op 19/09/2023 om 16:01
Laatst bewerkt op 19/09/2023 om 16:12

Burgemeester Roel Wever van Heerlen is sceptisch over de begroting die tijdens Prinsjesdag is gepresenteerd.

Wever was in de hoedanigheid van voorzitter van de stadsregio Parkstad Limburg naar Den Haag afgereisd om het geluid uit de regio te laten horen. ‘Ik heb de rede beluisterd met een Europese, nationale en (eu)regionale bril. En dat er aandacht is voor kansen en uitdagingen in Nederland. Wat ik echter mis, is de uitspraak dat er structurele aandacht naar de specifieke problematiek en kansen in de regio’s gaat. Het klinkt nu nog als het steeds weer plakken van pleisters', zegt Wever.

De Heerlense burgervader uitte zijn zorgen over de Parkstadregio. 'In onze regio zien wij steeds weer dat basisvoorzieningen zoals zorg, banen en politiecapaciteit op het spel komen te staan. Steeds verschijnen wij weer in lijstjes waar je niet bovenaan wil staan. Het uitblijven van een oplossing zorgt ervoor dat onze langjarig, positief ingezette koers van transformatie van onze regio op scherp wordt gezet.’

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties