Burgemeester Eric Geurts twee keer bedreigd

Gepubliceerd op 9/03/2024 om 16:54
Laatst bewerkt op 9/03/2024 om 16:58

Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen is in korte tijd twee keer bedreigd. De laatste keer was dat deze zaterdag. Medio februari ontving hij ook al een dreigement.

Om wat voor bedreiging het gaat en uit welke hoek die komt is niet duidelijk. Evenmin is bekend of de burgemeester extra beveiliging krijgt. De politie wil alleen kwijt dat ze bezig zijn met een onderzoek. Daaruit moet ook blijken of beide zaken met elkaar verband houden.

"De bedreiging van een burgemeester raakt op de eerste plaats de burgemeester en zijn gezin en heeft daarnaast ook effect op de betrokken gemeente en de rest van de samenleving. Dergelijke bedreigingen worden niet getolereerd en daarom met prioriteit door de politie en het Openbaar Ministerie opgepakt", zo laat de politie weten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties