Burgemeester in comité van aanbeveling

foto: Jack Aldewerld Stichting
Gepubliceerd op 17/01/2023 om 16:13
Laatst bewerkt op 17/01/2023 om 16:26

Burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Jack Aldewereld Stichting.

Die stichting richt zich op het onderduikverleden van Brunssum in de Tweede Wereldoorlog. De stichting noemt dit ‘Het verhaal van Brunssum, het verhaal van hoop’. Het verhaal is opgebouwd uit heel veel afzonderlijke verhalen, kleine herinneringen en grootse daden, die er allemaal toe hebben geleid dat zo’n 300 tot 400 onderduikers waaronder ruim de helft Joodse kinderen de oorlog overleefden in Brunssum.

Naast de burgemeester bestaat het comité uit meer bekende namen zoals onder andere Lodewijk Asscher, Richard de Boer, Theo Bovens, Eric Geurts, Fons Jacobs, Gerd Leers, Camille Oostwegel sr. en Benoit Wesly.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties