Burgemeester Brunssum sluit pand na vondst 'drugskannen'

Gepubliceerd op 2/02/2024 om 11:13
Laatst bewerkt op 2/02/2024 om 11:24

Burgemeester Wilma van der Rijt heeft een pand aan de van Ruijsdaelstraat in Brunssum, waar eind vorig jaar spullen werden gevonden voor de productie van harddrugs, voor drie maanden gesloten. Dat bevestigt Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving Ger van der Wijst tegenover ZO-NWS. 

In het desbetreffende woonhuis vond op 19 december vorig jaar een politie-inval plaats in verband met een Belgisch justitieonderzoek. Tijdens een doorzoeking van dat pand werden kannen aangetroffen die gelinkt zouden kunnen worden aan de productie van synthetische drugs. Deze spullen werden in beslaggenomen en de bewoner werd opgepakt.

Volgens Roy Palmen, advocaat van de eigenaar van het pand aan de van Ruijsdaelstraat, is de huurder - de verdachte in bovengenoemde drugszaak - inmiddels definitief vertrokken uit het bewuste pand.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties