Burgemeester betreurt zoveelste vernielingen in Parkstad Limburg Stadion

Gepubliceerd op 25/03/2024 om 17:16
Laatst bewerkt op 25/03/2024 om 18:54

Burgemeester Petra Dassen betreurt ten zeerste het feit dat NAC-fans zaterdagavond na afloop van het duel tegen Roda forse vernielingen aan hebben gebracht in het uitvak van het Parkstad Limburg Stadion. Er werden toiletten vernield en stoeltjes in brand gestoken. Enige tijd geleden was het tijdens de derby tegen MVV ook al raak. 

"We betreuren dat een kleine groep fans wederom vernielingen in het uitvak heeft gepleegd. Wij doen er alles aan om de daders op te sporen, zodat we blijven werken aan onze missie van gastvrij en veilig voetbal", zegt Dassen tegen ZO-NWS.

"Het is wel evident dat we daarbij de medewerking van alle fans bij nodig hebben. Wij blijven een beroep doen op iedereen om voetbal een feest te laten zijn", aldus de Kerkraadse burgemeester. 

Van de rellen en van vernielingen circuleren beelden op social media. De schade aan het sanitair, dat onlangs compleet was vernieuwd na vernielingen door aanhangers van MVV, is qua bedrag nog niet duidelijk.

 Bart Sevenich, veiligheidscoördinator van Roda, was niet bereikbaar om commentaar te geven op de rellen na het duel tegen NAC. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties