Burak Yilmaz maakt seizoen 'gewoon' af bij Fortuna Sittard

foto: Fortuna Sittard
Gepubliceerd op 6/04/2023 om 09:14
Laatst bewerkt op 6/04/2023 om 09:32

Aanvaller Burak Yilmaz maakt het seizoen bij Fortuna Sittard 'gewoon' af. Dat heeft de club woensdag bekend gemaakt.

"Ik ben ook de resterende zeven wedstrijd gewoon beschikbaar voor Fortuna," dat laat de 37-jarige aanvaller weten nadat hij woensdagavond met de clubleiding in gesprek is gegaan.

Yilmaz plaatste na de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen een opvallend bericht op Instagram, dat voor veel ophef zorgde. Daarin zei hij: 'Beste Fortuna Sittard-familie en fans; het was een groot genoegen om voor jullie te spelen. Bedankt voor alles. Ik hoop op betere en meer succesvolle jaren.' 

Na drie dagen kwam er dan eindelijk een toelichting van Yilmaz. "Ik besef dat het bericht voor de nodige onrust heeft gezorgd. Het was een moment waarop alle emoties bij elkaar kwamen, ook frustratie omdat niet alles is gelopen zoals gehoopt. Uiteindelijk hoort dat ook bij voetbal."

De Turkse spits, die aan zijn eerste seizoen in Sittard bezig is, stopt dus niet per direct bij Fortuna. Overigens heeft Yilmaz een vijfjarig contract getekend, waarvan de eerste twee als voetballer, maar of hij volgend seizoen ook als speler inzetbaar is voor de club is nu alweer onzeker. "Ik heb nog geen keuze gemaakt voor het nieuwe seizoen. We hebben nog zeven wedstrijden en dan zit het seizoen er normaal gesproken op. Ik wil de komende maanden gebruiken om na te denken over mijn toekomst, zodat ik straks een keuze maak waar ik volledig achter sta", aldus de topscorer van Fortuna Sittard.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties