BsGW blijft om foto's interieur woningen vragen, nu in Brunssum

OZB
foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 30/11/2022 om 09:38
Laatst bewerkt op 30/11/2022 om 09:59

BsGW, belastingdienst voor gemeenten en waterschappen, heeft inwoners van de gemeente Brunssum gevraagd om onder andere foto's van het interieur te sturen om de woningwaarde te bepalen. Dat blijkt uit een brief van BsGW, in bezit van ZO-NWS. 

De nieuwe vraag van BsGW is opmerkelijk omdat er onlangs bij datzelfde verzoek aan inwoners van Beekdaelen kritiek ontstond. De Beekdaelers hoefden uiteindelijk geen foto’s van hun interieur of tuin in te sturen om de waarde van hun woning te bepalen. De politiek vond dat belastingdienst BsGW daar niet meer om moet vragen in verband met de privacy. 

BsGW schrijft in de brief van 29 november aan de inwoners van Brunssum erbij dat zij 'niet verplicht' zijn de gevraagde foto's mee te sturen. 'Dit kan ertoe leiden dat een taxateur langskomt voor een inpandige inspectie van uw woning'.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties