Brunssumse verdachte pillenlabs overgebracht van Ibiza naar bajes Sittard

Foto: iStock
Gepubliceerd op 7/12/2022 om 14:01
Laatst bewerkt op 7/12/2022 om 14:24

De 31-jarige Conner S. uit Brunssum, eerder dit jaar opgepakt in het Spaanse Ibiza op verdenking van betrokkenheid bij een internationale drugsorganisatie, is inmiddels overgeleverd aan Nederland. Hij zit vast in de gevangenis van Sittard. Dat bevestigt zijn advocaat Peer Szymkowiak desgevraagd tegenover ZO-NWS.

S. zou volgens justitie deel hebben uitgemaakt van een internationale bende die zich bezighield met vijf opslag- en productielocaties voor harddrugs, zogenoemde pillenlabs. Die werden in een eerder stadium opgerold in Eygelshoven en Tegelen, in de Duitse plaatsen Kassel en Ruppach en net over de Belgische grens in Lanaken.

In deze zaak zijn meerdere mannen als verdachten aangemerkt, waaronder ook de 25-jarige Khalid B. uit Heerlen. Ook hij werd eerder dit jaar gearresteerd op het Spaanse vakantie-eiland Ibiza. De Heerlenaar is inmiddels eveneens overgeleverd aan Nederland en zit hier vast, bevestigt Peer Szymkowiak, die B. eveneens als advocaat bijstaat in deze drugszaak.

Andere Zuid-Limburgse verdachte in deze kwestie is Brunssumer Alain C. (27). Zoals deze omroep al eerder meldde, is hij in afwachting van het proces op vrije voeten gesteld. C., in het verleden een talentvol keeper in de jeugd van Roda JC en Fortuna Sittard, zou volgens justitie transporten voor de bovengenoemde organisatie hebben uitgevoerd. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties