Brunssumse tiener bekent vernielen en bespringen graven

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 11/01/2023 om 13:24
Laatst bewerkt op 11/01/2023 om 14:27

De vier tieners die graven vernielden en daarop sprongen op een kerkhof bij de Barbarakerk in Treebeek vorige week, zijn allemaal afkomstig uit Brunssum. Eén van hen heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Dat is gebleken na onderzoek van de politie.

De vernielingen op de begraafplaats aan de Schildstraat in de Brunssumse wijk door het viertal (tussen de 10 en 15 jaar) waren te zien op camerabeelden. Een wijkagent herkende één van de vandalen hierop, waarna hij de tiener hiermee confronteerde. De jongen heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. 

De namen van de andere drie vandalen zijn ook bij de politie bekend. De hele groep jongeren trapte en sloeg tegen meerdere graven en monumenten. Ook werd werd er gesprongen op graven en tilde men een grafsteen en monumenten op. Tevens werden bloemen op grafstenen vernield. 

De kapel op het kerkhof ontkwam eveneens niet aan het jeugdige geweld. Hierin werd met kaarsen gegooid. De gemeente Brunssum bekijkt op dit moment wie de schade op de vier vandalen precies kan gaan verhalen: het kerkbestuur in Treebeek of de gemeente zelf. Het is vooralsnog namelijk niet duidelijk of het hier een gemeentelijke aangelegenheid betreft. 


 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties