Stadsjournaal: Brunssumse kindervoorstelling opent Kinderboekenweek

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/10/2021 om 06:00
Laatst bewerkt op 1/10/2021 om 08:13

Deze week in het Stadsjournaal: De Kinderboekenweek in Brunssum gaat op woensdag 6 oktober van start met de kindervoorstelling Ribbeltje.

De voorstelling is gebaseerd op een verhaal van de Brunssumse kinderboekenschrijfster Tiny Schoonbrood. De voorstelling wordt gegeven in de bibliotheek van Brunssum. Iedereen is welkom!

Ribbeltje is een toneelstuk voor kinderen vanaf 3 jaar. De hoofdrol wordt gespeeld door een spin die de wijde wereld intrekt, de weg kwijtraakt en door een spinvriendje wordt gered.

Dieren
Ribbeltje wordt gespeeld door actrice Peggy Alofs, van Goud Verteltheater. Ze bedacht de voorstelling tijdens de coronacrisis en baseerde zich daarbij op een verhaal van de Brunssumse kinderboekenschrijfster Tiny Schoonbrood. Haar 'Kinderverhaaltjes' is een bundel verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen, van spinnen tot vogels.

De voorstelling in de bibliotheek van Brunssum op woensdag 6 oktober 2021 begint om 14.30 uur. Toegang is gratis. Wel is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via e-mail: ltimmermans@bibliotheekbrunssum.nl.

De bibliotheek is gevestigd aan de Rumpenerstraat 147 te Brunssum.
 

Reclame

Advertenties