Brunssumse afpersingszaak met Satudarah-link na jaren voor de rechter

Gepubliceerd op 12/05/2022 om 07:19
Laatst bewerkt op 12/05/2022 om 10:10

Drie mannen uit Brunssum en Hoensbroek worden door justitie verdacht van het maandenlang afpersen van twee mensen in Brunssum, in september 2016. Eén van hen was een zogeheten prospect van de inmiddels verboden motorclub Satudarah. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie waar ZO-NWS over beschikt. Bijna zes jaar later moet het drietal voor de rechter gaan verschijnen.

Deze zaak kwam aan het rollen nadat de slachtoffers aangifte deden bij de politie. De afpersing in vereniging zou volgens bronnen rondom het onderzoek hebben plaatsgevonden in verband met een conflict waarvoor een paar duizend euro als ‘schadevergoeding’ moest worden betaald.

Dit had onder meer te maken met dat er ‘iets’ over een president van een ander chapter van motorclub Satudarah zou zijn gezegd. Het openbaar ministerie (OM) wilde desgevraagd niet ingaan op inhoudelijke vragen over deze zaak.

“Het enige wat wij er nu over willen zeggen is dat er afpersing in vereniging is gepleegd ten opzichte van twee mensen”, aldus woordvoerster Renate Peters. De zaak tegen de drie verdachten uit Hoensbroek (52 en 34 jaar) en Brunssum (31) wordt op 16 mei door de rechtbank in Maastricht behandeld.

 

 

Reclame

Advertenties