Brunssumer Timothy de Koning 3e bij NK Paracycling

Foto: Kevin de Rijk/KNWU
Gepubliceerd op 5/04/2023 om 10:33
Laatst bewerkt op 5/04/2023 om 10:49

De 21-jarige Brunssumer Timothy de Koning heeft onlangs een derde plek gehaald op het Nederlands Kampioenschap Paracycling.

Eerder werd de wielrenner ook al derde op het NK tijdrijden, het NK wegrijden en bij het tijdrijden bij de Europacup wedstrijd in Spanje en bij het NK baanwielrennen. De Koning bezocht vorig jaar de talentendag van NOCNSF in Papendal. Nadat al snel ontdekt werd dat hij voor een aantal sporten getalenteerd is, heeft hij gekozen voor paracycling.

De sporter is verhuisd naar Papendal, zodat hij zich volledig op de trainingen kan richten. Zijn grote doel is deelname aan de Paralympics in 2028 in Los Angeles. De wielrenner is nog op zoek naar sponsoren om die droom waar te maken.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties