Brunssumer Ruud Scholten(58) overleden aan gevolgen corona

Ton van Hoorn
Gepubliceerd op 16/04/2021 om 09:11
Laatst bewerkt op 16/04/2021 om 13:10

Brunssumer Ruud Scholten is donderdagavond overleden aan de gevolgen van corona. Scholten is in Brunssum vooral bekend van zijn werk als voorzitter van de militaire begraafplaats in zijn woonplaats.

Zijn inspanningen om de begraafplaats in ere te houden werd ook door nabestaanden van de gesneuvelde militairen die daar begraven zijn zeer gewaardeerd, tot in Amerika en Groot-Brittannië toe. In 2017 werd Scholten ter gelegenheid van haar 100e verjaardag ontvangen door de Britse Tweede Wereldoorlog zangeres Vera Lynn.

Ruud Scholten was ook betrokken bij diverse andere herdenkingsactiviteiten in het kader van de Tweede Wereldoorlog en verleende hij medewerking aan een documentaire over het Brunssumse oorlogskind Jack Aldewereld. Ook bij de veteranendagen en de 75-jaar bevrijding vieringen werd een beroep gedaan op de betrokken Brunssumer.

Scholten werd anderhalve week geleden opgenomen op de IC in Sittard. Maandag werd hij naar Winterswijk overgeplaatst alwaar hij donderdagavond in de leeftijd van 58 jaar is overleden. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties