Brunssumer maakte verborgen ruimtes voor drugshandel

foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 24/12/2021 om 08:41
Laatst bewerkt op 24/12/2021 om 09:16

Willy S. (44) uit Brunssum maakte volgens justitie verborgen ruimtes in auto's die bedoeld waren voor drugssmokkel. Hij deed dit in zijn eigen bedrijf in het Duitse grensplaatsje Tüddern. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie over het strafrechtelijk onderzoek waar ZO-NWS over beschikt.  

Het lid van de verboden motorclub Satudarah werd op maandag 13 december gearresteerd in zijn woning in de Spoorstraat in de Brunssumse wijk Treebeek. De garage achter het huis werd door S. ook gebruikt om te 'klussen'. Tijdens een uitgebreide doorzoeking werden hier twee auto's aangetroffen waarin verborgen ruimtes waren gemaakt. Willy S. zit nog altijd vast en wordt verdacht van het faciliteren van grootschalige drugshandel.

De illegale praktijken van verdachte S. met betrekking tot betrokkenheid bij de handel verdovende middelen, kwamen bij de opsporingsdiensten aan het licht door het kraken van de in criminele kringen veel gebruikte berichtendienst SKY ECC. Françoise Landerloo, advocate van Willy S., wilde desgevraagd "in het belang van het onderzoek dat nog loopt" geen commentaar geven op de aantijgingen aan het adres van haar cliënt. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties