Brunssumer Danny B. moet 5 jaar de cel in voor verkrachting met vuist

Danny B. (41) uit Brunssum moet 5 jaar de cel in voor het met zijn vuist verkrachten van zijn ex-partner, waardoor de vrouw blijvend incontinent werd. Ook is hij dinsdag door de Maastrichtse rechtbank voor zware mishandeling en mishandeling veroordeeld. Tegen B. was vier jaar cel geëist. 

 
Danny B. was op vrije voeten sinds mei dit jaar in deze zaak, maar moet van de rechtbank meteen waar achter de tralies. Het voorval vond op 27 oktober 2019 plaats in de Heerlense woning van de vrouw. B. en zijn ex-partner waren destijds voorzichtig hun relatie opnieuw aan het opbouwen. Ze waren samen op een feestje geweest en de Brunssumer mocht mee naar huis. Eenmaal binnen sloeg de sfeer echter om. 

De vrouw lag naar eigen zeggen al in bed, toen B. haar stevig aan haar been trok, haar tegen de muur drukte en met veel geweld zijn vuist in haar achterste duwde. Hij ging een paar keer op en neer met die vuist, zo heeft het slachtoffer verklaard. 

Volgens het Openbaar Ministerie was jaloezie een mogelijk motief. De rechtbank acht de verkrachting en zware mishandeling door B. bewezen en ook dat er sprake is geweest van dwang.

"Het is voor de rechtbank niet voor te stellen wat voor een kwetsende en pijnlijke vernedering dit voor het slachtoffer moet zijn geweest", aldus de rechter in Maastricht, die aanhaalde dat Danny B. tijdens de inhoudelijke behandeling het slachtoffer uitlachte in de rechtszaal.

"Hij neemt geen enkele verantwoordelijkhheid voor zijn handelen." Daarnaast acht de rechtbank het mishandelen, het slaan en stompen, van de bovengenoemde vrouw op een andere moment dan de verkrachting bewezen. Brunssumer B. kreeg tevens een contact- en locatieverbod voor de Heerlense wijk Zeswegen waar het vrouwelijke slachtoffer woont, opgelegd. 

Danny B. moet dik 40.000 euro aan schadevergoeding betalen.