Brunssum wil met samenscholingsverbod einde maken aan jongerenoverlast

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 30/07/2021 om 16:09
Laatst bewerkt op 30/07/2021 om 16:14

De gemeente Brunssum wil met een samenscholingsverbod een einde maken aan de jongeroverlast in Treebeek. De maatregel gaat per 6 augustus in en zal minimaal duren tot 6 september.

Het samenscholingsverbod geldt binnen het gebied: Trichterweg, Wijenweg, Uranusstraat, Treebeekplein, Koolweg en Marebosjesweg.

Waterbedeffect
De gemeente Brunssum heeft al geruime tijd te kampen met ernstige overlast van jeugd. Deze jeugd heeft zich verplaatst van het centrum van de Parelstad naar de Markt in Treebeek en omgeving. Volgens de gemeente is er in Treebeek sprake van een waterbedeffect. De jongeren die een gebiedsverbod in het centrum kregen, bevinden zich nu tussen de baldadige jongeren in Treebeek.

Vandalisme
Eerder deze week werd nog een automobiliste in de Brunssumse wijk door de jongeren achter het stuur vandaan gehaald. De raddraaiers probeerden haar autosleutels af te pakken, maar gingen ervandoor toen de vrouw hulp kreeg. Bovendien maken de jongeren zich schuldig aan vandalisme. Zo werd er al een raam van een voordeur ingegooid.

Hoewel het verbod pas volgende week ingaat, heeft de gemeente laten weten met onmiddellijke ingang te gaan handhaven en waar nodig boetes uit te delen. Het verbod wordt indien nodig verlengd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties