Brunssum verbiedt per direct bijeenkomsten met levensgevaarlijke straatraces

Foto: Beschadigd wegdek Ganzenpool (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 4/05/2022 om 12:57
Laatst bewerkt op 4/05/2022 om 18:03

De gemeente Brunssum heeft het houden van bijeenkomsten van autoliefhebbers met levensgevaarlijke straatraces in de stad per direct verboden. Aanleiding hiervoor zijn twee bijeenkomsten waarbij op de Ganzenpool onlangs werd geracet en met remmende auto's het wegdek werd beschadigd. Dat bevestigt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving woensdag desgevraagd tegenover ZO-NWS.

Op video's op sociale media is onder andere te zien dat er met auto's geracet wordt op de bovengenoemde plek in Brunssum, terwijl er een persoon op het dak van het voertuig ligt. Ook met scooters werd er op de open plek vlak naast de Buitenring geracet, onder toezicht van meerdere omstanders.

"Deze bijeenkomsten, waarbij ook veel mensen uit Duitsland aanwezig waren, werden vanaf begin april voor het eerst op het terrein aan de Ganzenpool in Brunssum, dat overigens eigendom is van de Provincie Limburg, gehouden. Eerder gebeurde dat op de parkeerplaatsen naast het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, maar daar was teveel bedrijvigheid", legt Van der Wijst verder uit. 

"Wij hebben na de komst naar Brunssum een gesprek gehad met de organisatie en daarna een aantal voorwaarden middels afspraken op papier gezet. Die hielden onder andere in dat er geen sprake mocht zijn van straatraces. Op 23 en 30 april bleek echter dat men zich niet aan de door ons gestelde voorwaarden had gehouden, dus dat de afspraken waren geschonden", vervolgt het Hoofd Veiligheid van de gemeente Brunssum.   

"Daarop hebben wij nu besloten dat deze bijeenkomsten van autoliefhebbers per direct in onze gemeente verboden zijn. Wij willen graag gastheer als Brunssum voor mensen zijn, maar dan moet dat wél onder bepaalde voorwaarden. Als iemand zich daar dan niet aan houdt, dan volgt een verbod. Bovendien hebben wij de Provincie Limburg als eigenaar van het terrein op de Ganzenpool gevraagd om maatregelen te nemen qua afzetting, zodat bijeenkomsten sowieso niet meer mogelijk kúnnen zijn", aldus Van der Wijst. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties