Brunssum trekt ruim een ton uit voor aanpak coronaproblematiek onder jongeren

Gepubliceerd op 20/09/2021 om 15:05
Laatst bewerkt op 20/09/2021 om 15:06

De gemeente Brunssum stelt 137.500 euro beschikbaar voor de aanpak coronaproblematiek onder jongeren.

De gemeente wil met deze subsidie jongeren mentaal en sociaal steun aanbieden.

Van dat bedrag wordt 64.000 euro gebruikt voor ‘versterking jeugd- en jongerenwerk’. Doel is dat CMWW daarmee het team van jeugd- en jongerenwerk gaat versterken en hiermee ook de jongerenoverlast wordt aangepakt. Hierin wordt samenwerking gezocht met het jeugdteam van de gemeente, wijkagenten, straatcoaches en de jeugdgezondheidszorg van de GGD.

Het overige geld gaat CMWW gebruiken om taken te ontwikkelen die aanvullend en vernieuwend zijn op het bestaande jeugd- en jongerenwerk en op het reguliere maatschappelijk werk op basisscholen. Dit onder meer om de leerachterstanden goed te maken. 

Bovendien wordt gekeken naar de impact op de persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid. Dat moet leiden tot versterking van de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van basisschoolkinderen. Ook gaat CMWW trainingen verzorgen om kinderen weerbaarder te maken tegen pestgedrag en om faalangst tegen te gaan.

De subsidie is in september ingegaan en loopt een jaar door.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties