Brunssum stelt subsidie beschikbaar voor groene daken en gevels

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 12/01/2022 om 17:18
Laatst bewerkt op 12/01/2022 om 17:22

De gemeente Brunssum stelt subsidie beschikbaar voor mensen die hun dak of gevel gaan vergroenen. Groene daken en gevels passen binnen het beleid van de gemeente om gebouwen klimaatbestendig te maken. 

De subsidieregeling moet inwoners en ondernemers ondersteunen bij het nemen van verduurzamingsmaatregelen. "Zo zorgen we samen voor een prettigere leefomgeving en een duurzamere wereld", aldus wethouder Math Houben. 

Groene daken en gevels houden ongeveer de helft van het regenwater dat op het oppervlak valt vast. Door verdamping komt dat water vanzelf weer terug in de atmosfeer. De kans op wateroverlast neemt daarmee af en ook zorgt het voor verkoeling in de zomer en isolatie in de winter. Daarnaast halen groene daken en gevels stik- en fijnstof uit de lucht. 'Daarmee leveren ze dus ook een bijdrage aan een gezondere leefomgeving', schrijft de gemeente. 

Subsidie aanvragen kan via de gemeentelijke website www.brunssum.nl/groenedaken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties