Brunssum minst duurzame gemeente van Limburg

Foto: iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 24/10/2023 om 09:20
Laatst bewerkt op 24/10/2023 om 10:10

Brunssum behaalt van alle Limburgse gemeenten de laagste score als het gaat om duurzaamheid.

De gemeente komt niet verder dan een percentage van -21,4 procent als duurzaamheidsindex. Dat blijkt uit een onderzoek van Vattenfall met data van CBS, RVO en Cobra Groeninzicht.

Om die procentuele duurzaamheidsindex te berekenen is per gemeente gekeken naar de totale tuinoppervlakte die bestraat is, het aantal zonnepanelen en het aantal aanvragen voor een duurzaamheidssubsidie.

Iedere gemeente en provincie is gescoord ten opzichte van het landelijk gemiddelde: een negatief percentage betekent een ondergemiddelde prestatie, terwijl een positief percentage een bovengemiddelde duurzaamheidsscore inhoudt.

Mook en Middelaar is de duurzaamste gemeente van Limburg. Die gemeente scoort een duurzaamheidsindex van 58,9 procent. Goed voor een landelijke derde plek.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties