Brunssum Lokaal stelt vragen over nevenfuncties wethouders

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/08/2022 om 12:06
Laatst bewerkt op 1/08/2022 om 12:26

De nieuwe partij van Servie L'Espoir Brunssum Lokaal stelt vragen over de bekendmaking van de portefeuilles en nevenfuncties van de wethouders van Brunssum. 

Zo maakt de partij zich druk over de functie van wethouder Jaimy van Dijk (VVD) die tot 30 september nog voor het Laurentius Ziekenhuis Roermond moet werken. 

De partij wil bijvoorbeeld weten hoe de taakverdeling er in die periode uit ziet. "Het wethouderschap is tenslotte geen bijbaan en vergt flexibele inzet en aanwezigheid bij veel, ook externe overleggen", schrijft de partij. 

Van Dijk wilde op vragen van ZO-NWS nog niet reageren. Hij zal de vragen van Brunssum Lokaal volgens de artikel 43 procedure beantwoorden. 

Ook bij wethouder Merle van Leusden (PvdA) stelt de partij vragen over haar vorige functie. Zo wordt er in het overzicht geen einddatum genoemd. De partij vraagt zich af of Van Leusden twee functies tegelijkertijd gaat vervullen. 

Van Leusden maakte overigens vorige week haar laatste werkdag bij haar vorige werkgever en is na haar vakantie volledig beschikbaar als wethouder. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties